عدس پلو + طرز تهیه عدس پلو + طرز تهیه عدس پلو با گوشت و مرغ و سویا + نکات و فیلم آموزشی

عدس پلو :

عدس پلو از اون دسته از غذاهایی هست که خیلی راحت و بدون دردسر درست میشه. عدس منبع غنی آهن و پروتئین گیاهیه که برای بدن لازمه. اما به دلیل طبع سردی که داره، بهتره همراه با گرمی جات استفاده بشه به همین دلیل هست که در این غذا معمولاً کشمش و خرما هم سرو میشه.

عدس پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که علاوه بر طبخ آن در منزل ، برای مراسم های مذهبی به صورت نذری بین مردم پخش می شود.

 

عدس پلو
عدس پلو

 

مناسب برای : ۴ نفر

زمان پخت : ۴۵ دقیقه

آماده سازی: ۱۵ دقیقه

 

مواد لازم برای تهیه عدس پلو :

 

  • برنج ۳ لیوان
  • عدس ۱ لیوان
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • کشمش ۱ لیوان
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
  • کره و نمک و فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهیه عدس پلو :

 

برنج را از ۱ ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس دهید، سپس با چند لیوان آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از اینکه برنج جوشید و کف کرد با اب ولرم آبکشی کنید ( برنج به اندازه ای باید بپزد که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز ان کمی خام باشد ).

عدس را از شب قبل در اب خیس دهید ، عدس را با ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید تا زمانیکه آب آن تمام شود.

یکی از پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس عدس پخته را اضافه کنید ، نمک و فلفل بزنید و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده قرار دهید. سپس برنج و عدس را لایه لایه داخل قابلمه قرار دهید ، روی برنج نصف لیوان مخلوط آب و روغن بریزید و حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

در مدت زمانی که برنج دم میکشد مایه گوشت را آماده کنید ، یک پیاز دیگر را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.سپس سیرهای خرد شده و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند ، نمک و فلفل و کشمشی که ۱ ساعت در اب خیس خورده است را به مواد اضافه کنید ، چند دقیقه تقت دهید سپس از روی حرارت بردارید.

پس از اینکه عدس پلو اماده شد داخل ظرف بکشید و روی ان را با برنج زعفرانی و مایه گوشت تزیین کنید ( برای تهیه برنج زعفرانی مقداری از برنج را با زعفران دم شده و مقداری کره مخلوط کنید ).

  • میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از قارچ یا گوشت پخته خلال شده یا مرغ پخته قطعه شده استفاده کنید. همچنین میتوانید بجای تهیه مخلوط گوشت چرخ کرده از گوشت های قلقلی شده استفاده کنید.

 

طرز تهیه عدس پلو
طرز تهیه عدس پلو

 

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ :

 

  • برنج ۲ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • سینه مرف ۱ عدد (پخته شده)
  • کشمش ۱ پیمانه
  • خرما ۱۰ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • زعفران ۱/۴ قاشق چایخوری
  • کره ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه عدس پلو با مرغ :

 

یکی دوساعت قبل از شروع به آشپزی برنج رو همراه با مقداری آب و نمک خیس می کنیم. همچنین عدس رو هم در ظرفی جداگونه همراه با مقداری آب خیس می کنیم. بعد از این مدت و برای شروع کار اول عدس خیس رو آبکش می کنیم و توی یک قابلمه همراه با مقداری آب روی حرارت ملایم می پزیم. در اواسط پختمون مقداری نمک بهش اضافه می کنیم و بعد اون رو مجدداً آبکش می کنیم. سپس توی یک قابلمه دیگه مقداری آب می ریزیم و روی شعله قرار می دیم. بعد از اینکه جوش اومد آب روی برنج رو خالی می کنیم و اون رو توی آب در حال جوش می ریزیم و همراه با مقداری زردچوبه و کمی زعفران برای ده تا دوازده دقیقه می پزیم.

بعد از این مدت عدس رو به برنج اضافه می کنیم. با همدیگه مخلوط می کنیم و بعد همراه با هم آبکش می کنیم. سپس مخلوط برنج و عدس رو در قابلمه ‏ای حاوی مقداری روغن بریزید و میریزیم و اجازه می دیم تا دم بکشه.حالا تو یک ماهیتابه مقداری روغن می ریزیم. پیاز هایی رو که خلالی کردیم رو به روغن داغ اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا طلایی بشن. مرغ رو ریش ریش می کنیم و به پیاز داغمون اضافه می کنیم و یکی دو دقیقه با هم تفت می دیم،

بعد نمک و زردچوبه و فلفل رو بهش اضافه می کنیم و خوب با موادمون مخلوط می کنیم و بعد بقیه زعفرون رو که با یک قاشق غذاخوری آب جوش دم کردیم به مرغ اضافه می کنیم و دوباره خوب هم میزنیم و بعد شعله گاز رو خاموش می کنیم.

حالا کره رو توی یک ماهیتابه میریزیم و با شعله خیلی ملایم ذوبش می کنیم. یادمون باشه که دمای ذوب کره خیلی پایین تر از روغنه و به همون نسبت خیلی سریع تر می سوزه. حالا کشمش ها رو قبلاً با آب ولرم خیس کردیم و حالا آبکش کردیم رو به کره اضافه می کنیم و تا جایی که کمی پف کنن و رنگشون شفاف و براق بشه تفتشون می دیم.

بعد اون ها رو از تابه خارج می کنیم و حالا خرما ها رو تفت می دیم به همون صورت. وقتی برنج و عدس دم کشید، اون رو داخل ظرف سرور می کشیم و بعد روی اون رو یک ردیف از مخلوط مزغ و پیاز داغ، یک ردیف کشمش و یک ردیف خرما تزیین می کنیم و باز به همین ترتین تکرار می کنیم و سپس سرو می کنیم.

 

طرز تهیه عدس پاو
طرز تهیه عدس پاو

 

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با سویا :

 

  • برنج ۲ لیوان
  • عدس سبز پخته ۱لیوان
  • کشمش به مقدار لازم
  • پیاز ۳ عدد
  • سویا۱ لیوان
  • سیب زمینی متوسط۳ عدد
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • ادویه مخلوط به مقدار لازم
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • رب گوجه ‌فرنگی۲ قاشق غذا خوری
  • پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • آب نصف لیوان

 

طرز تهیه عدس پلو با سویا :

 

ابتدا عدس سبز داخل یک قابلمه ریختم وگذاشتم پخته بشه ،بعد صافش کردم وگذاشتم کنار ، برنج هم از قبل با کمی نمک وآب خیس کرده بودم وگذاشته بودم کنار سویا هم آب روش ریختم وگذاشتم کنار ،
ابتدا داخل یه قابلمه آب ونمک ریختم وگذاشتم روی شعله گاز ،بعد که آب داخل قابلمه جوش خورد ،برنج بهش اضافه کردم ،
بعد از پخت برنج داخل صافی صافش کردم ،کمی از نمک شستم وگذاشتم آبش بریزه ،سپس عدس سبز که اونم پخته بودم وآبش کامل خارج شده به برنج اضافه میکنم.
مواد هم میزنم ،ومیذارم کنار ، پیازها خلالی خرد کرده وبعد داخل تابه کمی روغن وسپس پیاز ها اضافه کردم ،کمی زردچوبه اضافه کردم تا رنگش در حین سرخ شدن قشنگ تر بشه ،نصف پیاز ها بعد سرخ شدن جدا کردم ، نصف دیگه داخل تابه خالی ریختم ،وبعد سویا هم آبکش کرده بودم وگذاشته بودم کنار ،بهش اضافه میکنم
مواد هم میزنم با قاشق تا ته نگیره وکمی سرخ بشه پیاز وسویا ، بعد کمی ادویه مخلوط ،زردچوبه ،پودر لیمو عمانی ،ودوقاشق رب گوجه اضافه کردم .
مواد هم میزنم تا مخلوط بشه ، سپس نصف لیوان آب اضافه میکنم ، وقتی پختش بسه شعله گاز خاموش میکنم ،ولی توجه بکنین اصلا آب نداشته باشه
سیب زمینی هم برش زدم وبعد کمی نمک وزردچوبه زدم وسرخش کردم داخل روغن ، کشمش هم یه تفت دادم داخل روغن ،بعد گذاشتم کنار
داخل قابلمه کمی روغن وآب مخلوط وبعد به ترتیب اول یه لایه مخلوط برنج وعدس ولایه بعدی سویا سرخ کرده ،کمی سیب کباب ،پیاز سرخ کرده ،ولایه بعدی برنج ،
همینطور ادامه میدیم تا مواد تموم بشه ،بذارین روی شعله گاز ،زیر قابلمه شعله پخش کن وحرارت کمش بکنین ،وسر قابلمه دمکنی ، تا عدس پلو دم بکشه ،
بعد دم کشیدن یه ذره برنج با زعفران طعم دارش بکنین برای تزیین روی غذا ،وبعد غذا داخل ظرف اصلی بکشین وروی اون با برنج زعفرانی وکشمش بریزین .

 

 

طرز تهیه عدس پلو
طرز تهیه عدس پلو

 

نکات تهیه عدس پلو :

 

  • هیچ موقع هنگام خیس کردن عدس به اون نمک اضافه نمی کنیم چون کلاً در مورد حبوبات، خیساندن اون ها همراه با نمک، حبوبات رو سفت می کنه.
  • عدس پلو از او دسته از غذاهایی هست که با پیاز داغ بسیار لذیذ تر میشه پس اگر طعم پیاز داغ رو می پسندین از اون بیشتر استفاده کنین.
  • از تمامی قسمتهای مرغ در تهیه این غذا میشه استفاده کرد.
  • موقع تفت دادن کشمش به یاد داشته باشیم که تفت دادن بیش از حد اون باعث از بین رفتن اب میان بافتی کشمش میشه و اون رو خشک خواهد کرد..

 

و در آخر فیلم آموزشی :

 

 

 

 

  • امتیاز این مطلب
۴.۶
ممکن است شما دوست داشته باشید